Header

Over Borgdorff Makelaars

Jouw plaatselijke makelaar in Westland, Den Haag en Vlaardingen

Header

Over Borgdorff Makelaars

Het ontstaan van Borgdorff Makelaars begon met de geboorte van Theo Borgdorff in 1930. Indertijd was voldoende voedsel erg belangrijk voor de bevolking en mede daardoor volgde hij een stage in het ‘meel en brood’. Vanaf zijn 12e ging hij werken voor een bakkerij in Monster en groeide door naar een administratieve functie. Met diverse avondstudies in bedrijfskunde en administratie breidde hij zijn kennis uit. Bij Hus Broodfabrieken en meelfabriek Meneba ging hij aan de slag op de administratie. De fabrieken hadden een groot onroerend goed bezit en hier ontstond Theo zijn passie voor vastgoed. Hij studeerde voor makelaar en werd uiteindelijk in 1962 beëdigd door de rechtbank. Zo vlak na de oorlog was er nagenoeg geen huizenmarkt en hij opende zijn makelaarskantoor aan huis aan het Hartmanplein in Monster. Daarnaast zette hij ook een verzekeringsafdeling op en deed zijn vrouw de nodige administratie voor het bedrijf. De onderneming werd verder uitgebreid en vestigde sinds 1973 aan het Kerkplein in Monster.
De tweede generatie bleek ook interesse te hebben in het makelaarsvak. Jan Borgdorff kreeg van huis uit mee dat een goede opleiding van groot belang was en studeerde rechten aan de Universiteit in Rotterdam. In 1979 trad Jan toe tot Borgdorff Makelaars en in 1980 volgde zijn vrouw Anja. Anja kreeg de dagelijkse leiding over de hypotheek- en assurantieafdeling en geeft leiding aan de afdeling nieuwbouw. Daarnaast trad ook Irene (de zus van Jan) toe tot het bedrijf alsmede Jos (de neef van Jan), welke de taxatieafdeling leiding geeft.
Martijn Borgdorff, de derde generatie, trad in 2012 toe tot het bedrijf. Ook hij heeft rechten gestudeerd en startte na het behalen van zijn diploma met zijn werkzaamheden op de bestaande bouw in Den Haag.
Tegenwoordig heeft Borgdorff Makelaars 5 vestigingen in Monster, Wateringen, Naaldwijk, Vlaardingen en Den Haag. Er zijn circa 30 medewerkers werkzaam op de afdelingen makelaardij (zowel bestaande bouw als nieuwbouw), taxaties, hypotheken en verzekeringen om je iedere dag weer van dienst te zijn!