Drones zijn Hip!

Datum: 08 mei 2019 · Auteur: Borgdorff · Categorie: Verzekeringen

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer, ze worden ingezet voor een indrukwekkende fotosessie en films of gewoon om leuke loopings mee te maken. Ze zijn niet alleen leuk, drones met camera kunnen ook heel praktisch zijn! Bijvoorbeeld voor het inspecteren van de dakgoot en dakpannen bij een lekkage. Je hoeft dan immers niet zelf het dak op om te weten wat er aan de hand is. Zelfs kinderen vinden het interessant “speelgoed”! Echter is het van groot belang dat ze weten hoe er mee om te gaan en wat de regels zijn. Begeleiding van ouders is dan ook noodzakelijk!

Heb je een drone? Denk dan aan je verzekering en aan onderstaande regels die gelden voor het gebruik van een drone. Ik ben benieuwd wat jullie erover weten!

Feit of Fabel: Schade door een drone is standaard meeverzekerd op de particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Feit of Fabel: De drone zelf is meeverzekerd op mijn inboedelverzekering.

Regeling Modelvliegen
Het is toegestaan in Nederland om hobbymatig te vliegen met drones zolang je je aan de regels houdt. De belangrijke regels uit de Regeling Modelvliegen op een rijtje:
✔ VLIEG ALLEEN OVERDAG
✔ HOUD DE DRONE ALTIJD IN ZICHT
✔ VLIEG NOOIT HOGER DAN 120 METER
✔ LEER JE DRONE KENNEN
✔ VLIEG NOOIT BOVEN BEBOUWING, WEGEN EN MENSEN
✔ VLIEG NOOIT IN NO FLY ZONES ZOALS RONDOM VLIEGVELDEN
✔ GEEF ALTIJD VOORRANG AAN ANDER VLIEGVERKEER
✔ VLIEG NOOIT TEGEN BETALING OF VOOR ZAKELIJKE DOELEINDEN
✔ RESPECTEER ANDERMANS PRIVACY EN RUST
✔ GEBRUIK JE VERSTAND

Het besturen van een vliegtuig is van oudsher een strenge discipline aangezien de besturing van een vliegend apparaat vele verantwoordelijkheden met zich mee brengt. Besef goed dat jij deze verantwoordelijkheden als bestuurder van een drone ook hebt. Zorg dat je op de hoogte bent van alle Do's & Don'ts, No Fly Zones en Checklist voor veilig vliegen.

Bron: www.veiligvliegen.nl; www.verbondvanverzekeraars.nl