Een blog van een boekhouder

Auteur: Borgdorff

Al eerder heb ik gemeld dat mijn werk bij Borgdorff Makelaars zeer gevarieerd is en ook niet bij boekhouden blijft. Ik ben nu bezig om in de nabije toekomst de “winkel” van ons kantoor in Wateringen op te knappen. Dat wordt een hele klus. Niet alleen het tijdsbestek waarbinnen zoiets moet gebeuren, je kunt tenslotte niet even 2 weken dicht zijn, maar ook de tijd vinden van alle (onder)aannemers en leveranciers om deze gelijktijdig of aansluitend aan het werk te zetten. Daar komt dan ook de interne verhuizing nog bij kijken en nog veel meer andere zaken.

Lees verder

Drones zijn Hip!

Auteur: Borgdorff · Categorie: Verzekeringen

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer, ze worden ingezet voor een indrukwekkende fotosessie en films of gewoon om leuke loopings mee te maken. Ze zijn niet alleen leuk, drones met camera kunnen ook heel praktisch zijn! Bijvoorbeeld voor het inspecteren van de dakgoot en dakpannen bij een lekkage. Je hoeft dan immers niet zelf het dak op om te weten wat er aan de hand is. Zelfs kinderen vinden het interessant “speelgoed”! Echter is het van groot belang dat ze weten hoe er mee om te gaan en wat de regels zijn. Begeleiding van ouders is dan ook noodzakelijk!

Lees verder

Zijn mijn zonnepanelen standaard meeverzekerd?

Auteur: Borgdorff · Categorie: Verzekeringen

“Al vanaf 1881 kan men mondjesmaat zonnepanelen zien schitteren op de daken. Heden ten dage zijn de glimmende platen echter alom aanwezig en simpelweg niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Én omdat Het Kabinet de reeds bekende stimuleringsregeling onlangs heeft verlengd tot januari 2023, betekent dit voor vele huishoudens een investering die zich subiet terug zal verdienen.”

Lees verder

Blog: Je huis verbouwen of uitbreiden?

Auteur: Borgdorff · Categorie: Verkoop

Wil je je huidige woning gaan verbouwen of uitbreiden, dan is het verstandig om eerst te onderzoeken of hiervoor een omgevingsvergunning nodig is. Een omgevingsvergunning is een verzameling van vergunningen die vroeger allemaal losse namen hadden. Denk onder andere aan een bouwvergunning, gebruiksvergunning, kapvergunning en sloopvergunning.

Lees verder

Blog – Mijn eerste huis aankopen, hoe is het nu?

Auteur: Borgdorff · Categorie: Nieuwbouw

Bijna een jaar geleden vertelde ik jullie dat ik mijn eerste huis, een nieuwbouwhuis gekocht heb. Gedurende de afgelopen periode zijn er al verschillende dingen op mijn pad gekomen, waarover ik jullie graag vertel.

Lees verder

Blog: Onder vuur

Auteur: Borgdorff · Categorie: Verzekeringen

Er kan er maar één de winnaar zijn. Afgelopen oudjaarsavond claimen zowel de bouwers van de vreugdevuren uit Scheveningen als die uit Duindorp de overwinning. De gestapelde pallets zijn in de nacht voor nieuwjaar nog stiekem wat hoger gemaakt, tot ongenoegen van burgemeester Krikke. Dat het een lekker fikkie ging worden stond vast. Een stevige aanlandige wind in combinatie met de hoge vuurstapel zorgt echter voor een vonkenregen in Scheveningen-Dorp en vuurtornado’s op het strand.

Lees verder

BLOG: VLAARDINGEN, OOK IETS VOOR JOU?

Auteur: Borgdorff

Op ons kantoor in Vlaardingen merken we dat steeds meer woningzoekenden Vlaardingen weten te vinden. De prijzen zijn overal gestegen en het aanbod is klein. In de grote steden is dit nog meer merkbaar. Tijdens bezichtigingen komen we steeds meer mensen tegen uit het Westland, Den Haag, Rotterdam en soms zelfs Amsterdam.

Lees verder

BLOG: Waarde en prijs: Is er een verschil?

Auteur: Borgdorff · Categorie: Aankoop

In deze overspannen markt is het moeilijk om een geschikte woning te vinden. En vanwege het beperkte aanbod lijkt dit ook nog wel even zo te blijven. Dus wanneer je dan een geschikte woning gevonden hebt, haast je je om er samen met je aankoopmakelaar op af te stormen. Dan blijkt al snel dat je niet de enige was die zijn droomhuis gevonden had.

Lees verder

BLOG: Den Haag

Auteur: Borgdorff

Hofstad, Residentie, 't Haagje, Juridische Hoofdstad van de Wereld. Allemaal bijnamen voor één van de mooiste steden van Nederland: Den Haag.

Onze Haagse vestiging is gelegen op één van de leukste plekken van Den Haag: midden in de binnenstad. Tussen onze etalage door hebben we een prachtig uitzicht op het oude Gemeentehuis en de St. Jacobskerk.

Lees verder

BLOG: Het belang van een actieve VVE

Auteur: Borgdorff · Categorie: Verkoop

In de afgelopen twee maanden ben ik nu drie appartementen tegen gekomen die geen actieve VVE hadden. Deze verkopers hadden nooit de voordelen ingezien van het regelen van een actieve VVE. Dit is echter wel erg belangrijk, ook voor een koper. WAAROM?

Lees verder

BLOG: Stage lopen

Auteur: Borgdorff

Het is voor ons een voorrecht om stagiaires te mogen begeleiden. Het is ontzettend belangrijk dat het onderwijs aansluit op de praktijk en dat er veel connectie is tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

Lees verder

BLOG: Opschortende voorwaarden

Auteur: Borgdorff · Categorie: Nieuwbouw

Een groot deel van mijn tijd spendeer ik aan het voorbereiden, begeleiden en verkopen van nieuwbouwprojecten. Het proces en de te nemen stappen rondom het kopen van een nieuwbouwwoning verschillen behoorlijk ten opzichte van het kopen van een bestaande woning. Een van die verschillen is het contract, de koop- en aanneemovereenkomst. Hierin staan vaak “opschortende voorwaarden” opgenomen, maar wat zijn dat nu precies?

Lees verder

BLOG: Bijna kerst...

Auteur: Borgdorff

Als makelaar lijk je overgeleverd te zijn aan de waan van alle dag, maar af en toe word je wel eens stilgezet bij wat nu echt belangrijk is. Hoe sta je in het leven? Hoe kijk je naar dingen? Deze week had ik zo’n momentje. Nog volop in mijn hoofd bezig met allerlei voorgevallen zaken, ging ik naar een woning. Ik zou een aantal bezichtigingen na elkaar hebben en ik had er echt zin in. Een leuk huis, goede locatie, realistische vraagprijs. Kortom, alle ingrediënten voor een succesvolle middag bij elkaar.

Lees verder

BLOG: Wetswijzigingen woningmarkt 2019

Auteur: Borgdorff

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur en bij een nieuw jaar horen ook nieuwe regels. Met de overgang van 2018 naar 2019 vinden er weer verschillende wetswijzigingen plaats. Maar wat betekent dit voor jou als eigenaar, huurder of koper van een woning? We hebben drie belangrijke wijzigingen op een rij gezet.

Lees verder

BLOG: Als makelaar/taxateur ben je nooit uitgeleerd!

Auteur: Sharon Boers

Wie denkt dat de makelaar na het afronden van zijn opleiding klaar is met leren heeft het mis!
Makelaars en taxateur staan ingeschreven in registers. De makelaars staan in geschreven in het register VastgoedCert en de taxateur in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Om hier in geschreven te blijven staan moet de makelaar/taxateur ieder jaar weer de schoolbanken in. Jaarlijks al snel zo’n 20 tot 30 uur. Ik sta in beide register ingeschreven en moet dus flink aanpoten.

Lees verder

BLOG: EPO – Rijswijk

Auteur: Sharon Boers · Categorie: Nieuwbouw

Heel soms kom je als makelaar/taxateur op een unieke plek of in een speciaal gebouw. Afgelopen woendag was zo’n dag. Met een aantal collega’s was ik aanwezig bij de najaars bijeenkomst van de Vastgoedsociëteit Haaglanden. Deze bijeenkomst vond plaats in het recent opgeleverde en door Koning Willem-Alexander geopende gebouw van het European Patent Office in de Plaspoelpolder in Rijswijk. Het opvallende grote glazen gebouw langs de A4, waarbij het lijkt alsof je er doorheen kan kijken.

Lees verder

BLOG: Keukenprinses

Auteur: Sharon Boers

Als je in de gelukkige omstandigheid verkeerd en je aan het oriënteren bent op een nieuwe keuken, dan is de voorpret groot! Er zijn veel mogelijkheden om deel te nemen aan een kookcursus. Zo kan je keukenapparatuur uittesten en kijken wat het beste in jouw situatie past.

Lees verder

BLOG: Het kopen van een nieuwbouw huis

Auteur: Sharon Boers · Categorie: Nieuwbouw

Dagelijks heb ik enthousiaste geïnteresseerden aan mijn bureau om het proces rondom de koop van hun droomhuis te bespreken, want bij nieuwbouw gaat het er heel anders aan toe dan bij bestaande bouw! Hoe verloopt zo’n proces?

Lees verder

BLOG: Een overweging voor starters: “Moet ik nog wel kopen of niet?”

Auteur: Sharon Boers

“De woningmarkt draait op volle toeren” Een veel gehoorde uitspraak dezer dagen. En “huizen nog nooit zo snel verkocht”. Maar ook berichten als “de woningmarkt raakt oververhit en aanbod droogt op” en “beleggers drukken starter uit de markt”. Wat moet je hier als starter op de woningmarkt nu van denken?

Lees verder

BLOG: Onder water

Auteur: Sharon Boers · Categorie: Verzekeringen

Staat je huis ‘onder water’ (hypotheek) óf staat je huis onder water (letterlijk)? Beide scenario’s zijn zorgwekkend te noemen. Misschien biedt de Nationale Hypotheek Garantie uitkomst in de eerste situatie. Bij natte voeten neem je hopelijk snel contact op met je verzekeraar. Als ik gedwongen word te kiezen, ga ik voor droge voeten. Letterlijk.

Lees verder

BLOG: Aankopen van een woning

Auteur: Sharon Boers

Direct na een aanmelding van een nieuwe woning op internet worden wij letterlijk plat gebeld en gemaild met bezichtigingsverzoeken en dit resulteert dan in kijkdagen en soms een open huis. In overleg met een verkoper wordt dan een deadline gesteld en de biedingen volgen. Wij kunnen een woning slechts aan één partij verkopen en moeten daarom vaak vele bieders ook teleurstellen. Dit komt door de huidige vastgoedmarkt, de vraag is vele malen groter dan het aanbod.

Lees verder

BLOG: Verhuizen en verzekeringen, waar moet je allemaal aan denken…

Auteur: Sharon Boers · Categorie: Verzekeringen

Zelf ben ik een jaar geleden verhuisd naar een nieuwbouwwoning hemelsbreed 900 meter verder van onze oude woning. Het speeltuintje voor de kinderen ligt nu slechts op de andere hoek, hun school is hetzelfde gebleven, de reistijd naar werk is niet veranderd en de hypotheek was stressvrij door mijn collega’s geregeld! Niet zo spannend zou je denken.

Lees verder

BLOG: Je krijgt meer voor elkaar met een NVM makelaar

Auteur: Borgdorff · Categorie: Verkoop

De nieuwe campagne is van start gegaan van de NVM en met een vrolijk vogeltje wordt de kijker op de voordelen gewezen van de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Het geeft een goed beeld van de voordelen van een NVM kantoor. Als auditor van de NVM, kom ik regelmatig op verschillende kantoren in het land. Opvallend is het grote enthousiasme van de makelaars.

Lees verder

BLOG: Een dag op stap met Diana

Auteur: Sharon Boers

Voor mijn vakantie had ik weer zo’n dag. Een dag waarop ik weer extra weet waarom dit echt een ontzettend mooi vak is.

Lees verder

BLOG: Onderzoeksplicht

Auteur: Sharon Boers

Wie een huis gaat kopen, wil natuurlijk geen 'kat in de zak' aantreffen. Een bezichtiging is veel meer dan 'even kijken' in een leuk huis. Zeker bij een tweede bezichtiging is het goed opletten.

Lees verder

BLOG: Een blog van een boekhouder…..saai….niet bij Borgdorff Makelaars.

Auteur: Sharon Boers

Tenminste dat is wat ik er van heb gemaakt….
Ik werk inmiddels 15 jaar bij Borgdorff Makelaars. Toen ik bij Borgdorff Makelaars begon hadden we “maar” 3 vestigingen. Monster, Wateringen en Den Haag. Kort daarna is Vlaardingen geopend, welke 2 jaar geleden qua oppervlakte bijna is verdubbeld. En sinds eind vorig jaar is onze nieuwste vestiging in Naaldwijk geopend.

Lees verder

BLOG: Op naar een nieuw begin!

Auteur: Sharon Boers

Verhuizen naar een nieuwe woning staat vaak kenmerkend voor een nieuwe start. Een nieuwe fase in je leven. Of je nu naar een eengezinswoning gaat of een appartement.
Vaak wil je met zo’n nieuwe start ook een nieuw interieur. Maar waar begin je dan?

Lees verder

BLOG: Taxatierapport of waardebepaling?

Auteur: Sharon Boers

Het is niet altijd duidelijk of je een taxatie van een woning moet laten uitvoeren of dat een waardebepaling voldoende is.

Als je overweegt om jouw woning of appartement te verkopen nodig je één of meerdere makelaars uit die een vrijblijvende waardebepaling in de vorm van een verkoopadvies kunnen afgeven. Een taxatie is dus iets anders dan deze vrijblijvende waardebepaling.

Lees verder

BLOG: Hoe maak je jouw woning fotoklaar?

Auteur: Sharon Boers

Je hebt besloten om jouw woning te verkopen en het verkoopproces is in gang gezet. Een perfecte presentatie van de woning is erg belangrijk. Wij zorgen voor de fotograaf, maar hoe zorg jij ervoor dat jouw huis ‘fotoklaar’ is?

Lees verder

BLOG: Huurwoningen in Hoogeland

Auteur: Sharon Boers

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de afronding van twee rijen energiezuinige huurwoningen in de nieuwe wijk Hoogeland in Naaldwijk. Het gaat om eigentijdse drielaagse eengezinswoningen, met een heerlijke tuin met berging en een eigen parkeerplaats. De eerste rij woningen, gelegen aan de Ceresstraat, wordt begin juli al opgeleverd.

Lees verder

BLOG: SPAREN, SPAREN en nog eens SPAREN

Auteur: Sharon Boers · Categorie: Hypotheken

Als je vraagt aan een makelaar wat belangrijk is bij de taxatie van een woning, dan geeft de makelaar drie aspecten aan: Locatie, locatie en locatie. Het huis zelf kan je moderniseren en aantrekkelijk maken, de locatie is niet te wijzigen.

Lees verder

BLOG: Vertegenwoordiger van de vraag

Auteur: Sharon Boers

Het kan hard gaan op de woningmarkt. Nog geen tien jaar geleden stortte de woningmarkt in. De nieuwbouwprojecten die toen te koop werden aangeboden of in ontwikkeling waren voorzagen vooral in woningen voor doorstromers. Dat was juist de groep die bleef zitten waar ze zat.

Lees verder

BLOG: Monumentale panden

Auteur: Sharon Boers

In Westland komt het niet zo vaak voor dat er een monumentaal pand in de verkoop komt. Recent hebben we een droomwoning in verkoop gekregen, helemaal in de stijl van toen, alsof de tijd stil gestaan heeft. Het lijkt erop dat de rust en de ongecompliceerdheid van de 18e eeuw je als een warme jas omgeeft, zodat als je eenmaal binnen bent, je niet meer weg wilt.

Lees verder

BLOG: Kun je een woning mondeling aankopen?

Auteur: Sharon Boers

De juridische bepalingen uit het burgerlijk wetboek zijn voor veel mensen een bron van onduidelijkheid. We zijn gewend dat als je iets mondeling afspreekt, dat je dat ook moet nakomen.

In de dagelijkse praktijk van de makelaardij, loopt het soms wel eens anders.

Lees verder

BLOG: Mijn eerste huis aankopen!

Auteur: Sharon Boers

Ik ben Kim van der Knaap en ben alweer 4 jaar werkzaam bij Borgdorff Makelaars in Monster. Mijn vriend en ik wonen momenteel beide nog thuis en zijn bezig onze eerste (nieuwbouw)woning in Westland aan te kopen. Het is ontzettend leuk, maar toch ook wel spannend omdat er behoorlijk veel bij komt kijken.

Lees verder

BLOG: Op zoek naar een koopwoning, en dan?

Auteur: Sharon Boers

Op een gegeven moment ben je zover en ga je op zoek naar een (andere) koopwoning. Maar hoe begin je deze zoektocht? Wij begeleiden je graag bij deze zoektocht en geven je alvast wat tips.

Lees verder

BLOG: Wonen als een makelaar..

Auteur: Sharon Boers · Categorie: Verkoop

Veel mensen weten dat BORGDORFF MAKELAARS sinds 1962 bestaat. In de afgelopen 55 jaar hebben heel veel mensen een nieuw thuis gevonden door tussenkomst van BORGDORFF MAKELAARS. Maar hoe woonde de makelaar zelf in de jaren '50?

Lees verder