Mijn favorieten

Een woning aankopen?

U wilt verhuizen, dat staat vast. Wordt het een eengezinswoning of een appartement? Sluiten uw woonwensen aan op uw mogelijkheden en waar moet u allemaal op letten? Wij helpen u graag bij het beantwoorden van al uw vragen.
 
Bij de aankoop van een woning is het prettig om een deskundige adviseur te hebben, die voor uw belangen opkomt. De verkoopmakelaar van het huis dat u wilt kopen, behartigt namelijk niet úw belang, maar dat van de verkoper. Veel mensen zijn zich dat onvoldoende bewust. Daarom is het altijd verstandig een aankoopmakelaar in de arm te nemen.
 
Deze rol is ons op het lijf geschreven, want bij Borgdorff Makelaars:
 
 • luisteren we goed naar uw woonwensen en kennen we de stad/dorp en haar specifieke kenmerken, zodat we doelgericht op zoek kunnen gaan naar een geschikte woning; 
 • door onze nauwe samenwerking met De Hypotheekshop kunt u gemakkelijk financieel advies inwinnen en voorkomen we teleurstellingen achteraf;
 • kijken we tijdens bezichtigingen kritisch naar de plus- en minpunten van een woning; 
 • kunt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren, als u de woning koopt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan; 
 • berekenen we de realistische waarde van de woning en zullen we scherp voor u onderhandelen, uiteraard in gezamenlijk overleg;
 • zorgen we voor een juiste juridische afhandeling van het koopcontract; 
 • gaat u niet alleen naar de notaris, wij gaan met u mee. Voorafgaand aan deze afspraak inspecteren we de woning nogmaals met u.
 
U kunt de hulp van een aankoopmakelaar op twee momenten inschakelen. OF u begint met zoeken en uw aankoopmakelaar zoekt met u mee. OF u bent al verder in het aankoopproces, heeft de ideale woning gevonden en heeft hulp nodig bij de onderhandelingen. Wij beschrijven hieronder het aankoopproces vanaf het eerste moment.
 
 1. In het eerste gesprek met uw aankoopmakelaar bekijkt u samen naar uw woonwensen. Hierbij is het ook mogelijk om financieel advies in te winnen door onze nauwe samenwerking met De Hypotheekshop.
 2. Vervolgens begint de zoektocht naar uw ideale woning. Uw aankoopmakelaar begeleid u hierbij door een zoekopdracht in te stellen waarbij u dagelijks een email krijgt met al het nieuwe aanbod.
 3. Wanneer u interesse heeft in een bepaalde woning plant u de eerste bezichtiging zelf. U kunt dan het beste kijken wat het eerste gevoel is bij de woning en of u hier wel of niet verder mee wilt gaan.
 4. De woning voelt goed en de prijs is haalbaar. Tijd om samen met de aankoopmakelaar een tweede bezichtiging in te plannen. Tijdens deze bezichtiging kijkt de aankoopmakelaar kritisch met u mee en kan indien nodig een bouwkundige keuring adviseren.
 5. Wanneer u het besluit heeft genomen om een bod op de woning te willen doen zal uw aankoopmakelaar namens u de onderhandelingen uitvoeren. Uw voordeel hierin is dat de makelaar geen emotioneel belang heeft en dus rationeler kan onderhandelen.
 6. Het concept koopovereenkomst wordt door uw aankoopmakelaar gecontroleerd of alle afspraken die gemaakt zijn ook zijn opgenomen in de akte en of alle gegevens correct zijn. U krijgt ook altijd een concept koopovereenkomst om deze thuis door te kunnen nemen.
 7. Het tekenen van de koopovereenkomst wordt begeleid door uw makelaar. Tijdens de tekenafspraak wordt de koopovereenkomst besproken en kunt u al uw vragen stellen.
 8. De notaris stuurt u voor de juridische overdracht van de woning altijd de concept leveringsakte en de nota van afrekening. Uw makelaar controleert beide documenten of deze correct zijn opgesteld en alle afspraken die u met de verkoper heeft vastgelegd in de koopovereenkomst ook zijn overgenomen.
 9. Voordat u naar de notaris gaat, maken we altijd nog een laatste inspectieafspraak in de woning. Tijdens deze afspraak worden de meterstanden genoteerd.
 10. De laatste stap van het aankoopproces. De overdracht bij de notaris. Uw makelaar is hierbij aanwezig. Hierna is het officieel. U heeft uw nieuwe woning aangekocht!

U kunt ons ook op bepaalde onderdelen inschakelen. Bijvoorbeeld alleen voor de onderhandelingen, of voor juridische ondersteuning bij het opstellen van het koopcontract. Neem contact op met een van onze kantoren voor de mogelijkheden hierin.

Onze aankoopservice

Wilt u meer weten of een vrijblijvend intakegesprek inplannen?

Neemt u dan gerust contact met ons op!

Woning van de maand